Maart 2021 - Twee-en-veertig jaar en weer een stuk wijzer geworden. Want het leven moet gevierd worden! Of zijn we zo bang geworden voor de dood, dat we vergeten te leven? 🌸

 

Het is tijd voor meer kleur! Want het wordt mij nu wel erg grijs allemaal. Grijze huizen, stenen tuinen, grijs asfalt, zwart-wit denken. Robotmensen, consumentisme, multinationalisering, zelfdestructie, vervuiling. Het is klaar nu. De vrouwelijke natuur! Eindelijk mag ze er weer zijn, hoera, die verbindende factor, de verbinding met natuur, die brede visie van het vrouwelijke, het mag weer gaan regeren. Na jarenlange onderdrukking is het wat mij betreft nu echt tijd voor nieuw leiderschap.

 

Het is tijd om weer te schijnen! Want het zat ergens begraven, in ons hart, een klein lichtje, wat altijd is blijven schijnen, gelukkig maar. Middenin onze grijsgeworden wereld van tunnelvisiebeleid en symptoombestrijding begint ze weer te schijnen, de vrouwelijke natuur neemt haar plaats weer in. De visie van de oervrouw is breed! Het is meebewegen, toekomstgerichtheid, eco-centrisch, emotioneel, intuitief, creatief, verbindend, genezend, sensitief, sensueel, verzorgend en beschermend. Zij geeft om haar kinderen, de dieren, natuur, de aarde. Zij geneest en heelt.

 

Het is tijd voor verandering! Een laatste stuiptrekking zie ik nu, van de rechtlijnigheid, het kortetermijndenken, het EGO-centrisme. Het is ons afgeleerd om vrouw te zijn, zo voel ik dat. We werden opgesloten in scholen waar onze creativiteit platberedeneerd werd, waar alles draait om de ratio. Nog meer sommen, nog meer spelling, nog meer toetsen, nog meer testen. We werden tegen elkaar opgezet: competitie! Totaal tegen de verbindende natuur van de vrouw in. Onze hersens volgepropt met cognitieve onzin raakten wij totaal de weg kwijt.

 

Het is tijd om te leren! Waar het echt om gaat. Over de essentie van het leven, terug naar de basis, over de helende kracht van de natuur, over zorgen voor elkaar en de aarde, over onze diepe verbinding met alles wat groeit en bloeit, over creativiteit, over muziek, het leven, over de wijsheid van het hart. Die tijd krijgen we niet, die nemen we.

 

Het is tijd voor de toekomst! Kinderen die zich niet laten temmen, die spelen, die wild zijn, ongeremd en met een open hart, die mogen huilen om omgekapte bomen, die meedansen met het wuivende helm, die vliegjes redden. Die zichzelf durven zijn, die samenwerken, die het lef hebben, die respectvol omgaan met natuur, die beschermen, die weten wat groeit en bloeit, die hun taak serieus nemen. Die president willen worden. Liever vandaag dan morgen. En gelijk hebben ze.

 

Het is tijd voor verandering. Voel jij het ook? Twee-en-veertig jaar. Het heeft veel te lang geduurd. Het is nu tijd dat de vrouwelijke natuur weer haar verantwoordelijkheid neemt. Vandaag, mijn verjaardag, is een mooi begin. 

Foto door Amber www.amberbelevinginbeeld.nl