AFSCHEID | Groep 8 van de Colignyschool in Katwijk wilde graag een muurschildering maken als afscheidskado en ik werd gevraagd om daarbij te helpen. Luchtballonnen, een grote regenboog en Bob de ananas. Dat moest het worden. Mooi geworden, he?

 

De kinderen hadden zelf nagedacht over een ontwerp. Een blauwe lucht met luchtballonnen. Samen maakten ze schetsen, waarbij ook hun mascotte Bob de ananas een plekje kreeg. En een mooie regenboog! Elk kind ontwierp ook een eigen luchtballon, met zijn of haar naam erin.

 

De praktijk blijkt nog weleens anders dan de theorie, want op een muur schilderen is toch best lastig! Sommige ingewikkelde ontwerpen werden ter plekke ietsje eenvoudiger gemaakt. En op een hoge ladder schilderen... wie durft? Ze hebben hard gewerkt en het resultaat ziet er prachtig en kleurrijk uit! Ook heel knap hoe goed de kids samenwerkten. Jullie mogen trots zijn op jezelf en ik wens jullie een fijne tijd op de volgende school!

 

Voor mij is dit de laatste muurschildering bij een basisschool in Katwijk, want binnenkort verhuizen we met ons gezin naar Drenthe. Ik denk dat ik in Katwijk en deze regio aardig wat schoolpleinen van muurschilderingen heb voorzien! Erg leuk om te doen altijd. Maar ook een beetje confronterend voor mij, omdat passend onderwijs vinden voor mijn eigen kids niet lukt. In Drenthe ga ik er even een tijdje mee stoppen. Het is voor mij tijd om wat meer ‘verdieping in de kunsten’ te zoeken...