ANGST 🦠 Beheersen wij natuur of beheerst natuur ons?

Met dit kunstwerk begon in 2018 mijn zoektocht: voelen wij eigenlijk nog wel onze verbinding met natuur? Controle en angst voeren momenteel de boventoon. Zijn wij bang geworden om te sterven? Laten wij ons door angst intimideren om ons te injecteren met viraal genetisch materiaal met een onduidelijke lange-termijn werking? Zijn wij robotmensen geworden? Voelen wij eigenlijk nog hoe wij zelf natuur zijn?

Angst recht in de ogen kijken is de enige manier om het minder te laten worden. Angst hoort bij het leven. Meebewegen, met het leven, de natuur, de dood. Accepteren dat de dood bij het leven hoort. Zijn wij zo bang geworden voor de dood dat we vergeten te leven?

Of zoals huisarts Huib Pieter Rutten oproept in HP De Tijd: “We kunnen niet ieders leven onbeperkt rekken, want we hebben beperkte hulpmiddelen. Zo simpel is het. Zo is het leven, dat is de condition humaine, en iedereen heeft dat maar te accepteren.” @hpdetijd

Toen kwam het besef: dit is een doodlopende weg. Ik heb erg veel moeite met de houding van de overheid en de boodschap dat we onze vrijheid terug krijgen als we ons laten vaccineren. Ik wordt er misselijk van. Het grijpt me naar mijn keel. Dit is een oud systeem dat krakend vastloopt en een laatste wanhopige poging doet. De laatste stuiptrekkingen van eeuwenlange controledrang door een patriarchisch samenleving. Geen woord over de werking van ons immuumsysteem, over een gezonde leefstijl en voeding.

Wat als we weer gaan leven vanuit vertrouwen? Als je gezond bent maakt het immuunsysteem gehakt van virussen. Dat is natuur. In plaats van onszelf en onze aarde te vergiftigen, kunnen we er ook voor kiezen het zelfgenezend vermogen weer aan het werk te zetten. Alles is met alles verbonden. Wij zijn onderdeel van een groter geheel. Of zijn we dat vergeten?

Dit is mijn tegengeluid.

Samen naar een duurzame wereld! 🌿

Kunstproject ‘Ontmoet Jouw Wilde Zelf’ gaat over onze verbinding met natuur. Zijn mens en natuur beter in balans als de ‘wilde’ kant meer ruimte krijgt?

#ontmoetjouwwildezelf #kunst #wildenatuur #duurzamewereld #veranderaar #holistischegezondheid