Kunst- en cultuureducatie

Gepubliceerd op 29 september 2022 om 20:59

Alle ruimte voor creativiteit en natuur op school! Een werkgroep muurschildering, botanisch tekenen, theater, muziek, dans... Met veel plezier draag ik elke week een dagje (vrijwillig) bij aan kunst- en cultuureducatie bij De Vuurvlinder. 

Onderwijs waar kinderen hun eigen leerweg mogen bepalen voelt zo fijn! Want het huidige onderwijssysteem schreeuwt om vernieuwing. Voor zowel leerlingen als docenten zijn scholen ware stressfabrieken geworden, waarin gehaast van toets naar toets wordt gerend, regeltjes de boventoon voeren en er nauwelijks nog aandacht is voor expressie. Voor natuur is geen tijd. Creativiteit is niet gewenst. Conditionering en reproduceren is het enige wat nog rest. De sensitieve en begaafde kindjes vallen als eerste uit. Onze nieuwetijdskinderen komen vast te zitten in een oud systeem. 

Dat er steeds meer initiatieven komen die onderwijs compleet anders vormgeven, biedt hoop voor de toekomst. Jammer dat onze overheid deze vernieuwers niet ondersteund. Een kindgebonden budget voor onderwijs zou uitkomst bieden.

 

@devuurvlinder #vernieuwendonderwijs #natuurlijkeontwikkeling #ontdekkendleren #creakids #kinderkunst #kinderatelier #lerenmetjehanden #makersplaats #creativiteit #nieuwetijdskinderen #hoogsensitief #hoogbegaafd #expressie #kunsteducatie #cultuureducatie #ckv #theater #dans #muziekopschool

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.