HUIS | Wij hebben nieuws! Eind 2021 vertrekken wij naar het noorden van het land, waar we een huis gekocht hebben. Onze wens om landelijk te gaan wonen speelt al een aantal jaren in ons hoofd. Mede door de corona-crisis is de beslissing nu genomen. We willen een groene omgeving en een andere manier van leven, zodat onze kinderen zich op een natuurlijke manier verder kunnen ontwikkelen. Een plek creëren waar natuur en creativiteit gewoon weer onderdeel mogen zijn van het leven! 

 

 

En ja, dat is een hele stap. Het is ook een heel dubbel gevoel. Aan de ene kant laten we alles achter wat we hebben opgebouwd in Katwijk. En natuurlijk zullen we familie en vrienden erg missen. Aan de andere kant voelt het als een nieuw avontuur! Naar een plek gaan met meer mogelijkheden. Een plek dichterbij de natuur. Een huis in een landelijke omgeving in Drenthe, vlakbij Emmen, waar we een kleurrijke plek van willen maken.

 

Met ruimte! Ruimte voor een voedselbos, dieren, een atelier, een thuiskantoor, een gastenverblijf. En misschien wel een plek om elkaar te ontmoeten rond het kampvuur. Samen ontdekkingen doen, elkaar inspireren, schilderen in de buitenlucht. Genieten van de natuur en lange wandelingen maken door de uitgestrekte bossen... we kijken ernaar uit!

 

Ook voor onze (prikkelgevoelige) kids zijn er meer mogelijkheden. Vooral voor ons zoontje is de Randstad eigenlijk te druk.  De waanzin van het westen. Passend (voortgezet) onderwijs vinden is lastig. Hij mag gewoon zichzelf zijn van ons, een nieuwetijdskind. Net als onze dochter. Zij is een echt buitenkind, dat graag in bomen klimt en gek is op dieren. We zien een ander soort toekomst voor ze, waarbij ze zich op een natuurlijke manier mogen ontwikkelen tot wie ze zijn en ontdekken welke rol ze spelen in de samenleving.

 

Bram zal in de toekomst veel vanuit huis blijven werken en ik wil me verder verdiepen in kunst en permacultuur. Zelf voel ik dat het tijd is voor verdieping. Loskomen van het bekende, los van alles. Nieuwsgierig naar wat er gebeurt wanneer je alles loslaat en leeft vanuit vertrouwen, met je intuïtie als leidraad. Mij laten inspireren door de natuur.

 

En ontdekken hoe je ‘groen’ kunt ondernemen, biodiversiteit terugbrengen in het landschap, zelfvoorzienend leven en klimaatneutraal wonen. Middenin de veenkoloniën op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden. De combi voedselbos & duurzaam wonen heeft mijn interesse. Meesurfen met de ‘groene golf’. Met een ecodorp om de hoek, waar pioniers bouwen aan een nieuwe manier van wonen en werken. Ook ontstaan er in deze regio steeds meer duurzame projecten, zoals voedselbossen en natuurboerderijen. Erg interessant allemaal!

 

We willen weer leren zelf verantwoordelijkheid te nemen voor onze eigen gezondheid en dat van de aarde. Niet de weg van nog meer vervuiling, nog meer stress, nog meer kortetermijndenken, nog meer symptoombestrijding. Een kunstmatig leven, daar zien we geen toekomst in. Een leven in balans, vanuit een bredere visie, daar voelen we meer bij. A life more down to earth!