STEEN | De Katwijker is niet van steen! De Kwakelwei moet groen blijven. De Rijn Park Groep heeft een goed onderbouwd plan als tegengeluid met een duidelijke boodschap: geen bebouwing. Vooral de oevers zijn van hoge ecologische waarde. Juist op die plek wil de projectontwikkelaar bouwen. Fijn om mijn ‘steentje’ bij te kunnen dragen in de klankbordgroep. www.rijnparkgroep.nl

 

 

In een wereld gedomineerd door het grote geld is het blijkbaar nodig om natuur te verdedigen. Ik blijf me erover verbazen! Terwijl er al zoveel wetenschappelijk onderzoek aangetoond heeft hoe belangrijk natuur voor ons is, op allerlei manieren.

 

Natuurlijk is er woningnood. Maar alles zomaar volbouwen is niet gezond. Slim bouwen heeft de toekomst! Gebruik het gezonde verstand en zorg dat je leefomgeving ook in de toekomst nog leefbaar is. Yuppen-huizen zijn er al genoeg in de drukke Randstad!

 

In de klankbordgroep werden verschillende experts gevraagd om mee te denken. Ecologen, hoveniers, biologen en boswachters. Ook ik werd gevraagd (geen idee waarom) en het was een heel leerzame ervaring! Met kunstproject ‘Ontmoet Jouw Wilde Zelf’ probeer ik mensen te laten nadenken over hun verbinding met natuur. Voelen we die eigenlijk nog? En als initiatiefnemer van Mini Voedselbos Katwijk ontdekken we samen hoe je op een duurzame manier voedsel laat groeien.

 

Wethouder Rien Nagtegaal heeft aangegeven dat het Rijn Park Plan goed past bij het Groenstructuurplan. Dit wordt vóór de zomer aan de gemeenteraad voorgelegd. Dan besluit de gemeente of de Kwakelwei groen blijft.