Een leven lang leren!

Gepubliceerd op 3 maart 2024 om 16:13

Mijn vierde leven is in mijn atelier in Drenthe. Als mensen ook 9 levens zouden hebben, net als katten. Mij kunnen verdiepen in kunst en permacultuur. Gedreven door mijn fascinatie voor onze verwevenheid met het onderaards bestaan werk ik momenteel aan interactieve landschapskunst, waarmee ik de komende zomer ga touren langs festivals en evenementen.

 

Mijn derde leven was het maken van muurschilderingen, wat ik twintig jaar lang met veel plezier gedaan heb. Zowel de kinderkamers als de grote projecten vond ik leuk. Afgelopen weekend werd ik weer aangesproken over een panorama in een museum, waar ik jaren geleden aan gewerkt heb. Het wordt nog steeds gewaardeerd, wat erg leuk is om te horen!

 

Mijn tweede leven was mijn kunstacademie-tijd. Waar ik toch een beetje de vreemde eend in de bijt was, met mijn knip-en-plakwerk. Maar daarom ook onderscheidend. Mijn afstudeerproject ging over beeldvorming en identiteit: hoe je vanaf je geboorte beïnvloed wordt door materie. Dat begint al met het speelgoed dat je als baby krijgt. En hoe beeld ook abstract aangeboden kan worden, om te voorkomen dat kunstmatig teveel met realiteit verward wordt. Nog steeds een actueel thema.

 

Mijn eerste leven begon als meisje bij de zee. Opgroeien vlakbij het strand en de duinen, wat een voorrecht! Oneindig struinen door de duinen, samen met de hond. Ik genoot van de lichtwezentjes om mij heen, maar met de mensenwereld in het dorp kon ik niet zoveel. Aanpassen en overleven. Het aardse bestaan vind ik nog steeds lastig, maar ik leer er veel van.

 

Een leven lang leren! Ik ben benieuwd wat het leven nog meer in petto heeft. Welke levens heb jij geleefd?

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.