Volg hier onze 'Buiten de Lijntjes' avonturen! We zijn bezig een kleurrijke plek te creëren waar natuur en creativiteit onderdeel zijn van het levenIn oktober 2021 verruilden wij als gezin ons huis en atelier in Katwijk om voor een huis met een grote tuin in Drenthe. Een plek waar we duurzaam wonen combineren met leven in een voedselbos. Wij voelen ons de re-generatie: de generatie die zelf weer verantwoordelijkheid neemt voor onze eigen gezondheid en dat van de aarde. Maar hoe dan precies? En waar lopen we tegenaan? #wearetheregeneration

 

Pionieren

Ons eerste jaar in Drenthe voelt als pionieren! 🏡 Oneindig veel nieuwe ontdekkingen... 

Lees meer »

De Verborgen Tuin

Het aanleggen van ons voedselbos begint eigenlijk met dat wat verborgen ligt. Het onbekende universum onder onze voeten! Terwijl het traditionele tuinieren gebaseerd is op symptoombestrijding, leggen wij eerst een bodemvoedselweb aan: het microleven in de grond. Bladeren laten we liggen en we bouwen aan een humuslaag van gezeisde grassen en wilde kruiden. Nieuwe aanplant krijgt een bedje van omgekeerde graszoden, houtsnippers en wat mycorrhiza uit het bos. Wormen, schimmels, bacteriën, nematoden en mijten. Ze zijn allemaal welkom!

Lees meer »

Bezoekje aan De Baggelhof

Zelf je eigen appelboom uitkiezen is het allerleukste! Samen met de kinderen zijn we naar deze bijzondere kwekerij in het noordelijkste puntje van Drenthe geweest. www.baggelhof.nl Ter plekke liet Lubbert zijn prachtige kwekerij zien en gaf ons advies. Josefien wil een kersenboom om in te klimmen en Floris houdt van zure appels. In de serre waren alle bijzondere appels en peren te zien. Wat veel! Wow, en je zal maar zo'n grote appel op je hoofd krijgen. Veel speciale noordelijke rassen, zoals de Groninger Kroon. Met een beetje passen en meten kregen we onszelf en de bomen weer in de auto. Alles krijgt een plekje in ons voedselbos volgens het permacultuur ontwerp van Arthur www.hetmoeras.com En Josefien heeft ze beloofd de eerste maanden elke dag allemaal veel liefde en aandacht te geven, zodat ze goed zullen groeien! 

Lees meer »

Be the Change!

Be the change you wish to see in the world! 🍄 Want onder die paddenstoel ligt iets heel groots verborgen...

Lees meer »

Porre’s Toen

Binnen 3 jaar een kaal weiland omtoveren tot een voedselbos! Permacultuurtuin Porre's Toen bewijst dat het kan. 

Lees meer »

Wat als…

Het Nederlandse Platteland 🇳🇱 Wat als al deze velden vol monoculturen, megastallen en raaigraswoestijnen... vanaf morgen voedselbossen zouden zijn? 

Lees meer »

Nieuwe Ontdekkingen

Nieuwe Ontdekkingen 🌿 Het houdt maar niet op hier in Drenthe! Zo blijken de prachtigste wandelroutes verstopt te zitten. En blijken onze bonen paarsgestippelt.

Lees meer »

Altijd Dierendag!

Altijd Dierendag! 🐰 Hoewel het bij ons eigenlijk altijd wel dierendag is zijn we er toch druk mee. Kadootjesochtend voor hond en kat, een feestelijk diner voor kippen en eenden en ook aan de wilde dieren wordt gedacht. Josefien heeft mooie mezenhuisjes geschilderd, zodat we die in de eikenbomen voor ons huis kunnen hangen.

Lees meer »

Open Erf bij Jerina

Een kijkje over de schutting bij Jerina! 🌱 Even spieken hoe zij een kringloopje probeert te maken in de productie van groente, eieren en vlees. Een regeneratief pareltje tussen de Groningse monoculturen en megastallen. 

Lees meer »

Onsterfelijkheidskruid

Onsterfelijkheidskruid! 🌿 Een klein plantje met een grote naam. Het zette me aan het denken. Want wat als alle mensen vanaf nu onsterfelijk zouden zijn?

Lees meer »

Fotoshoot door Dolfijne Foto’s in onze tuin!

Thirza van Dolfijne Foto's wil graag leren fotograferen en heeft superleuke foto's van ons gezin gemaakt in de tuin! We zijn er heel erg blij mee! Thirza zat vol leuke ideeën om ons op een grappige manier op de foto te zetten. Haar vader gebruikte ze als trapje. En als privé-chauffeur. Goed geregeld, Thirza! Dus mocht je ook zo'n leuke fotoshoot willen van jou en je familie of vrienden in de tuin of in het bos: vraag het Dolfijne Foto's!

Lees meer »