Volg hier onze 'Buiten de Lijntjes' avonturen! We zijn bezig een kleurrijke plek te creëren waar natuur en creativiteit onderdeel zijn van het levenIn oktober 2021 verruilden wij als gezin ons huis en atelier in Katwijk om voor een huis met een grote tuin in Drenthe. Een plek waar we duurzaam wonen combineren met leven in een voedselbos. Wij voelen ons de re-generatie: de generatie die zelf weer verantwoordelijkheid neemt voor onze eigen gezondheid en dat van de aarde. Maar hoe dan precies? En waar lopen we tegenaan? #wearetheregeneration

Bezoek onze webwinkel met zelfgemaakte producten: Klik hier.

 

Winterrust

De tuin maakt zich klaar voor een winterrust. De laatste herfstframbozen rijpen moeizaam en de lindes vertrouwen hun voedzame bladeren toe aan de bodem. Ook wij gaan in winterrust.

Lees meer »

Het Hunzedal

Toen we in het Drenste veengebied kwamen wonen wisten we nog niet dat we vlakbij een heel bijzondere plek zaten… het Hunzedal! 

Lees meer »

Voel het Veen!

Voel het Veen 🌿 Een weekend vol mooie muziekwandelingen door het veen en late kampvuuravondjes met familie!

Lees meer »

Op de markt!

Op de markt in Exloo hebben Floris en Josefien voor de eerste keer kruidenthee, zalfjes en stekjes uit onze permacultuurtuin verkocht. Het was een succes: er is meer verkocht dan verwacht! En er ontstonden tegelijkertijd leuke gesprekken en ontmoetingen.

Lees meer »

Kleurrijk eten

De ochtenden zijn bij ons favoriet! Als we slaperig onze tuin in lopen en overal om ons heen gezoem, gekakel, getjirp en gekwek horen. De loopeenden halen we uit hun nachthok en de tomaten in de kas krijgen water. In de avond lopen we vaak nog even een rondje door de tuin om vallende sterren te kijken.

Lees meer »

Webwinkel geopend!

Welkom in de winkel van Buiten de Lijntjes! Hier kun je al onze zelfgemaakte producten bekijken en bestellen. Alles is ontstaan uit ons voedselbos en atelier in Drenthe. Wij laten ons inspireren door de permacultuur principes: goed zorgen voor onze Aarde, samenwerken met natuur en zoveel mogelijk hergebruiken. Dat resulteert in gezonde en pure producten, die met zorg en aandacht gemaakt zijn. Ook onze kunst is ontstaan uit onze verbinding met natuur. Graag delen wij alles wat wij zelf maken met jou! Groetjes van Josefien, Floris, Marleen en Bram.

Lees meer »

Productielijn

Ondertussen… wordt hier thuis hard gewerkt aan een eigen productielijn! Het merk gaat Buiten de Lijntjes heten. Josefien en Floris zijn er erg druk mee! Er worden kruiden gedroogd, goudsbloemzalf gemaakt, een webshop gestart, een logo ontworpen.

Lees meer »

Zelfvoorzienend leven

De kracht van creatie is het begin van de toekomst. In gedachten al vormgegeven begint langszaam alles op de juiste plek te vallen. Al weet ik nog niet precies hoe, de toekomst is mooi! Geïnspireerd door permacultuur creëren wij met ons gezin een kleurrijk plekje waar we duurzaam wonen combineren met leven in een voedselbos. Terug naar een gezonde basis.

Lees meer »

Het Mussenrestaurant

Het Mussenrestaurant | Toen we ons blauwe huis in Drenthe kochten kregen we er een zware verantwoordelijkheid bij: het runnen van een restaurant.

Lees meer »

Zelf nadenken

Ontdekkend leren 🍀 Verzamel 5 verschillende blad- of bloemvormen. De ander bestudeerd alles enkele seconden nauwkeurig en zoekt dan zo snel mogelijk exact hetzelfde.

Lees meer »