Gaat technologie ons redden?

Gepubliceerd op 12 mei 2023 om 14:21

Warmtepomp | Gaat technologie ons redden? Helaas, berekeningen van wetenschappers laten zien dat het de mensheid alleen maar dieper in de afgrond stort. Rond 2040 raken grondstoffen op en de Aarde uitgeput. Tenzij... die technologische vooruitging gepaard gaat met een mindset-switch! Namelijk de terugkeer van het besef dat mensen onderdeel zijn van een ecosysteem. En wij onszelf weer netjes en bescheiden terugplaatsen tussen planten, dieren en de elementen. Dan kan onze nieuwe warmtepomp wel degelijk het verschil maken!


DeWarmte Pomp AO is een all-electric ready hybride warmtepomp. Het vermogen van de Pomp AO ligt tussen de 2 en 8 kW. Na een all-electric upgrade kunnen we ons huishouden nu volledig gasloos verwarmen. DeWarmte Pomp AO onttrekt warmte aan de buitenlucht. Het kost €6.250 maar je krijgt bijna de helft terug door de ISDE subsidie, resulterend in een netto prijs van rond de €3.400 incl. BTW, met installatie en 2 jaar full service. www.dewarmte.nl Om tot de gewenste temperatuur te komen wordt hier een beetje elektriciteit aan toegevoegd. De elektriciteit voor de warmtepomp wekken we zelf op via zonnepanelen en daarnaast krijgen we ‘groene energie’ afkomstig van windmolens via onze energieleverancier.

 

Ons gezin bestaat uit een bijzondere combinatie van tech-mannen en natuur-meisjes. Gek genoeg houdt dat de boel ook in balans. Bij nieuwe gadgets worden de mannen enthousiast, maar houden de vrouwen de voeten netjes in de aarde. Er is een grens. Nee, we willen geen Google Home Mini in huis die onze gesprekken afluistert. En ja, we willen wel een warmtepomp, maar zorg eerst maar dat je warm wordt door lekker buiten in de tuin te werken. En nee, geen nieuwe tv, maar wel een eigen voedselbos. Geen nieuwe auto, maar de huidige Leaf oprijden. Ik besef steeds meer dat het die stem is (van de meisjes) wat mist in de onze samenleving. Het is de feminiene energie: niet groter en verder, maar terug naar een gezonde basis. Ik zag dat verschil ook altijd terug bij vrouwelijke en mannelijke ondernemers in mijn netwerk: mannen willen groei, vrouwen continuïteit.

Dus ja, we zijn heel blij met onze warmtepomp. Maar eerst moet er hard gewerkt worden in ons tuintje, de Aarde! Leg dat voedselbos aan en ga erin leven. Il faut cultiver son jardin: een betere wereld begint in je eigen 'tuintje'.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.