Kleurrijk eten

Gepubliceerd op 25 augustus 2023 om 15:31

De ochtenden zijn bij ons favoriet! Als we slaperig onze tuin in lopen en overal om ons heen gezoem, gekakel, getjirp en gekwek horen. De loopeenden halen we uit hun nachthok en de tomaten in de kas krijgen water. In de avond lopen we vaak nog even een rondje door de tuin om vallende sterren te kijken.


Alles wat je aandacht geeft groeit! En dus verbazen we ons over de eerste hazelnootjes en die veel te grote, vergeten courgette. We zijn aan het oefenen met inmaken en drogen. Kruidenthee van bloemen en kruiden uit de tuin. Kappertjes van Oostindische kers, ingelegd in azijn. En de bonenplanten zijn gigantisch, dus dat beloofd wat! De kwartels, kippen en eenden leggen elke dag eieren. Onze eiwitten halen we uit bonen en eieren, want we eten geen dode dieren. 

Maar vooral bestaat ons eten uit alle kleuren van de regenboog: tomaat, wortel, courgette, komkommer, druiven... Of zoals voedingsdeskundige Rineke Dijkinga het zegt: eet vooral veel kleurrijke vezels! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.