Gastronomisch voedselbos Oogstwold

Gepubliceerd op 28 januari 2024 om 18:25

Toveren met smaak is kunst! Jorik en Bauke zijn iets heel bijzonders gestart: gastronomisch voedselbos www.oogstwold.nl in Groningen. Heel inspirerend om te zien hoe je met planten en vruchten uit een voedselbos de meest waanzinnige smaaksensaties kunt creëren. En wauw, wat kan ik hier veel van leren. Ingemaakte kornoeljebessen, dip van gedroogde oesterzwammen en mierikswortel als smaakmaker op pizza... 

 

Eigenlijk is het een kwestie van omdenken. Want alles is er al. Waarom citroenen van ver kopen als Poncirus Trifoliata het in je voedselbos goed doet? Er is zoveel eetbaar! Het is even omschakelen van aardappel naar aardpeer, maar met een beetje creativiteit ontdek je nieuwe werelden van smaak. En dan wordt het spectrum ineens heel groot, want inmaken of fermenteren maakt nog veel meer mogelijk. Van brandnetel maken Jorik en Bauke bijvoorbeeld heerlijke kombucha.


In juni gaan we op deze plek iets bijzonders organiseren: Proef&Kunst Oogstwold. Voor wie durft! Want het thema heeft alles te maken met schimmels en paddestoelen... Binnenkort volgt er meer informatie. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.