Met Bas & Marijke bij Zelfoogsttuin De Blije Bodem

Gepubliceerd op 24 juni 2024 om 16:48

Een blije bodem is het halve werk! Met Marijke en Bas loop ik door zelfoogsttuin De Blije Bodem in het Westpark in Groningen, waar ik zelf ook heel erg blij van wordt. Op zaterdag 10 augustus strijkt mijn kunstproject hier neer en ga ik hier op onderaardse Verwonder-Safari met de oogstdeelnemers.

 

Deze moestuin is echt een belevenis: overal kronkelen paadjes, wandel je door tunnels met hangende pompoenen, loop je over bruggetjes over kikkerpoelen, door een kruiden-labyrint en er is zelfs een maisdoolhof in de maak. Voor de gezinnen die hier komen voelt het als een uitje. Een fijne plek om tot rust te komen en samen te oogsten. In de bloementuin kun je je eigen gifvrije boeket plukken en alle groente en fruit is onbespoten en supergezond. Het oogsten is begonnen in 2023 en de tuin is nog niet klaar. Op dit moment zijn er 50 oogstdeelnemers, maar dat gaat groeien naar 150 deelnemers.

 

De aandacht voor de bodem is inspirerend en past perfect bij mijn kunstproject: Onder. Aards. Bestaan. Het plan is om een schimmeldraden-route door de tuin te laten lopen en dan uiteindelijk verweven te raken met kunst en met elkaar. Want we zijn het in ons drukke leven misschien vergeten, maar als mens zijn we totaal verweven met natuur. Sterker nog: wij zijn natuur! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.