Inspiratie opdoen bij Voedselbos Ter Wupping

Gepubliceerd op 31 oktober 2021 om 14:42

10/2021 | Vandaag hebben we een kijkje genomen bij Iris en Hendrik van Voedselbos Ter Wupping. Erg inspirerende ochtend en interessant ook hoe ze in een jaar tijd al zoveel voor elkaar gekregen hebben. De basis is inmiddels aangelegd, met notenbomen aan de noordkant en groentebedden volgens de Ruth Stout methode. Ook leuk zijn de Hugel-bedden waar je door een raampje kan zien wat er onder de grond gebeurd. Erg leuk!

Ook kwamen we Arthur Buitelaar van Het Moeras www.hetmoeras.com hier toevallig tegen, die ons gaat helpen met een permacultuur-ontwerp voor ons eigen voedselbos.

Voedselbos Ter Wupping heeft naast voedselproductie ook als doel jongeren weer dichterbij natuur en de oorsprong van voedsel te brengen. Er wordt samengewerkt met het onderwijs, IVN Groningen en wildplukgroepen. 

Josefien heeft een grote pompoen gekocht om er thuis een St-Maarten lampion (want dat wordt hier in het noorden nog uitgebreid gevierd) van te maken. En Floris vond vooral de Colaplant erg interessant!

#voedselbos #permacultuur #foodforestgarden #regeneratie #wearetheregeneration #whatsyour2040 #ecologischtuinieren #gezondevoeding #gezondeleefstijl #duurzamewereld #toekomstbouwers #veranderaars #localfutures

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.