Ode aan alle nieuwetijdskinderen

Dit boek is een ode aan alle nieuwetijdskinderen! Kinderen die niet in een hokje passen. Die diepzinnig en fantasierijk zijn, eigenzinnig en onaangepast. Met een sterk intuïtief bewustzijn. Kinderen die zich niet laten conditioneren.

Lees meer »

Excursie naar Mooie Muren

Met de Kring Muurschildering van leergemeenschap De Vuurvlinder zijn we op excursie gegaan naar Mooie Muren in Stadskanaal. Prachtige gevelschilderingen, gemaakt door kunstrnaars uit binnen- en buitenland. Even inspiratie opdoen! Geerte van KunstwerkT Stadskanaal gaf ons een heel bijzondere rondleiding, waarbij ze het verhaal achter de schilderingen vertelde. En ons ook bij elke plek iets liet proeven! Bijpassend bij de schildering had ze iets lekkers gemaakt uit haar eigen keuken en tuin De Porrepoele. www.porrepoele.nl Echt een hele leuke ervaring! Kijk voor meer info over de Mooie Muren op www.kunstwerktstadskanaal.nl

Lees meer »

Tekenexpeditie naar Wonderwereld!

Tekenexpeditie naar Wonderwereld! ✨ Met papier, potloden en houtskool zijn we vandaag met een aantal gezinnen neergestreken in Wonderwereld www.wonderwereld.nl . Een magische plek in Ter Apel met een tropische kas, uilenburcht en sprookjesgrotten. De perfecte plek om onze tekenskills te oefenen. Bewegende dieren tekenen is nog niet makkelijk. Vooral die vari's, die zaten maar niet stil! Toch is het een goede oefening om dieren van dichtbij te observeren, snelle schetsen te maken en op deze manier hele wezen van het dier even goed te doorvoelen. De Servalkat ging er even goed voor zitten en de ara leek ook ons wel vermakelijk te vinden. In de uilenburcht vonden we vooral de 'platte uilen' heel grappig: de Ransuilen. Zo leren we tegelijkertijd ook heel veel! 

Lees meer »

BOEK ✨ De Reizen van Maartje Taat

BOEK ✨ De reizen van Maartje Taat! Het ontwerp is bijna af. Nog een paar bladzijden met de prachtige verhalen en tekeningen van 'Maartje Taat' en dan kan het manuscript naar de uitgever...

Lees meer »

Kring Muurschildering

Kring Muurschildering! 🎨 Samen met de kinderen van De Vuurvlinder begonnen met een leuk project: samen een muurschildering maken in de school. Het project wordt door de kinderen (en mijn dochter) zelf gedragen, met mij als hulpje. Want zo gaat dat op een sociocratische school. Het vraagt veel van de kinderen: organiseren, ontwerpen, presenteren, voorbereiden, schilderen... en vooral veel geduld hebben.

Lees meer »

Kunst- en cultuureducatie

Alle ruimte voor creativiteit en natuur op school! Een werkgroep muurschildering, botanisch tekenen, theater, muziek, dans... Met veel plezier draag ik elke week een dagje (vrijwillig) bij aan kunst- en cultuureducatie bij De Vuurvlinder. 

Lees meer »

Burendag - Schilder je buurvrouw/man als dier!

Burendag | Workshop tijdens Burendag in ons nieuwe dorp! De opdracht: Zet je buurman of buurvrouw hier en schilder hem/haar na als dier! Zo leuk hoeveel volwassenen en kinderen lekker aan de slag gingen met verf en kwast. Het was, ondanks de buitjes tussendoor, heel fijn om iets voor onze nieuwe buurt te kunnen doen en de gastvrijheid is hartverwarmend! 

Lees meer »

Project Gele Bus - Ecodorp Land van Aine

Project Gele Bus! 🚌 Samenwerk-project in het Ecodorp Land van Aine. De gele bus is in de werkplaats van het dorp omgetoverd tot een kleurrijk kunstwerk. Matthijs en ik begonnen door met spuitverf en tape eerst de basisvormen / achtergrond te creëren. Van daaruit ontstonden allerlei plantmotieven en figuren. Iedereen mocht iets toevoegen. Daarna nog even de 'finishing touch' en... rijden maar!

Lees meer »

Boek: De Reizen van Maartje Taat

BOEK | Het is tijd voor een boek! Over de fantastische verhalen en tekeningen van Maartje Taat. Een vreemd boek dat niet in een hokje past. Dat ergens tussen galactisch reizen, wetenschap en verbeeldingskracht in zit. Over de natuurwezens van Muersir en het organisch systeem Telvilo. Over de dunne grens tussen fantasie en galactisch reizen. Over verbeeldingskracht en multidimensionale waarneming. De Reizen van Maartje Taat!

Lees meer »

Verwonderzinnen in Utrecht!

De Verwonderzinnen bij stadspark Hartenoord in Utrecht! #rotsoordutrecht ❤️ Project van kunstenaar Claudia (www.hartkado.nu) bekend van haar hARTkadootjes. Een plek met een prachtige Hartjesboom, waar Utrechters zich kunnen verbinden met natuur en met elkaar. Door Stichting Tafelboom zijn er bankjes van Utrechts stadshout geplaatst met daarop zeven Verwonderzinnen van kunstproject Ontmoet Jouw Wilde Zelf #ontmoetjouwwildezelf. Erg blij met deze leuke samenwerking. En wie weet volgt er meer!

Lees meer »

Expositie in Den Haag

Ontmoet Jouw Wilde Zelf in Den Haag! De zomer van 2022 brengen de kunstwerken door bij Basalt. Kunstproject Ontmoet Jouw Wilde Zelf gaat over onze verbinding met natuur. En over ruimte geven aan onze intuïtie. Overmatig rationaliseren heeft onze intuitieve natuur verdrongen. De wilde kant van de mens krijgt te weinig ruimte. Het is tijd om ons ‘wilde zelf’ weer te ontmoeten! Marleen Dijkdrent, afgestudeerd aan de Willen de Kooning Academie, is in 2018 begonnen met dit project. Samen met andere kunstenaars maakte zij een serie mixed-media kunstwerken. De start van een nieuw avontuur. Ontmoet Jouw Wilde Zelf roept vragen op. Want voel jij wanneer het gaat stormen? Kun je houden van lucht en water? Kun jij kijken door de ogen van een dier? De kunstwerken zijn tot 13 augustus te zien bij Basalt Revalidatie, Vrederustlaan 180, 2543 SW Den Haag.

Lees meer »