Natuur & A.I.

Ontmoet Jouw Wilde Zelf! In Stadskanaal 🌿 In de maand juni zijn de kunstwerken te zien in de bibliotheek van Stadskanaal. 

Lees meer »

Expositie bij de Ieme in Borger

Expositie | In de maand mei zijn de kunstwerken van Ontmoet Jouw Wilde Zelf! te zien in natuurvoedingswinkel De Ieme in Borger. Ook zijn er mooie kaarten te koop. Neem snel een kijkje: Hoofdstraat 61A in Borger.

Lees meer »

Project Boek bij leergemeenschap De Vuurvlinder

De Vuurvlinder is een democratische school, waar leerlingen hun eigen leerweg kiezen. Zo ontstaat er een dynamische leergemeenschap, waarbij allerlei leuke projecten gestart worden. Zoals ook Project Boek! Een van de leerlingen wilde graag een eigen boek schrijven en al gauw bleek die wens te leven bij meerdere leerlingen. Een groep van ongeveer 10 kinderen  van verschillende leeftijden werkt elke week aan een eigen boek. Op donderdagochtend, als ik als vrijwilliger in het atelier ben, zitten de leerlingen ijverig te werken. Samen denken we na over een verhaal, personages, perspectief, illustraties en lay-out. Een van de leerlingen heeft zelfs een gastles van een echte schrijver geregeld voor de projectgroep!

Lees meer »

Het bewonderatelier van Klijndijk!

In Klijndijk staat een opvallende, kleurrijke pipowagen naast een nog opvallender atelier. En toevallig weet ik van wie! Want toen ik tijdens de borrel van de Kunstkring met Jeanette aan de praat raakte wist ik 1 ding zeker: bij jou wil ik op de koffie. En zo geschiedde...

Lees meer »

Ode aan alle nieuwetijdskinderen

Dit boek is een ode aan alle nieuwetijdskinderen! Kinderen die niet in een hokje passen. Die diepzinnig en fantasierijk zijn, eigenzinnig en onaangepast. Met een sterk intuïtief bewustzijn. Kinderen die zich niet laten conditioneren.

Lees meer »

Excursie naar Mooie Muren

Met de Kring Muurschildering van leergemeenschap De Vuurvlinder zijn we op excursie gegaan naar Mooie Muren in Stadskanaal. Prachtige gevelschilderingen, gemaakt door kunstrnaars uit binnen- en buitenland. Even inspiratie opdoen! Geerte van KunstwerkT Stadskanaal gaf ons een heel bijzondere rondleiding, waarbij ze het verhaal achter de schilderingen vertelde. En ons ook bij elke plek iets liet proeven! Bijpassend bij de schildering had ze iets lekkers gemaakt uit haar eigen keuken en tuin De Porrepoele. www.porrepoele.nl Echt een hele leuke ervaring! Kijk voor meer info over de Mooie Muren op www.kunstwerktstadskanaal.nl

Lees meer »

Tekenexpeditie naar Wonderwereld!

Tekenexpeditie naar Wonderwereld! ✨ Met papier, potloden en houtskool zijn we vandaag met een aantal gezinnen neergestreken in Wonderwereld www.wonderwereld.nl . Een magische plek in Ter Apel met een tropische kas, uilenburcht en sprookjesgrotten. De perfecte plek om onze tekenskills te oefenen. Bewegende dieren tekenen is nog niet makkelijk. Vooral die vari's, die zaten maar niet stil! Toch is het een goede oefening om dieren van dichtbij te observeren, snelle schetsen te maken en op deze manier hele wezen van het dier even goed te doorvoelen. De Servalkat ging er even goed voor zitten en de ara leek ook ons wel vermakelijk te vinden. In de uilenburcht vonden we vooral de 'platte uilen' heel grappig: de Ransuilen. Zo leren we tegelijkertijd ook heel veel! 

Lees meer »

BOEK ✨ De Reizen van Maartje Taat

BOEK ✨ De reizen van Maartje Taat! Het ontwerp is bijna af. Nog een paar bladzijden met de prachtige verhalen en tekeningen van 'Maartje Taat' en dan kan het manuscript naar de uitgever...

Lees meer »

Kring Muurschildering

Kring Muurschildering! 🎨 Samen met de kinderen van De Vuurvlinder begonnen met een leuk project: samen een muurschildering maken in de school. Het project wordt door de kinderen (en mijn dochter) zelf gedragen, met mij als hulpje. Want zo gaat dat op een sociocratische school. Het vraagt veel van de kinderen: organiseren, ontwerpen, presenteren, voorbereiden, schilderen... en vooral veel geduld hebben.

Lees meer »