Kunst- en cultuureducatie

Alle ruimte voor creativiteit en natuur op school! Een werkgroep muurschildering, botanisch tekenen, theater, muziek, dans... Met veel plezier draag ik elke week een dagje (vrijwillig) bij aan kunst- en cultuureducatie bij De Vuurvlinder. 

Lees meer »

Burendag - Schilder je buurvrouw/man als dier!

Burendag | Workshop tijdens Burendag in ons nieuwe dorp! De opdracht: Zet je buurman of buurvrouw hier en schilder hem/haar na als dier! Zo leuk hoeveel volwassenen en kinderen lekker aan de slag gingen met verf en kwast. Het was, ondanks de buitjes tussendoor, heel fijn om iets voor onze nieuwe buurt te kunnen doen en de gastvrijheid is hartverwarmend! 

Lees meer »

Project Gele Bus - Ecodorp Land van Aine

Project Gele Bus! 🚌 Samenwerk-project in het Ecodorp Land van Aine. De gele bus is in de werkplaats van het dorp omgetoverd tot een kleurrijk kunstwerk. Matthijs en ik begonnen door met spuitverf en tape eerst de basisvormen / achtergrond te creëren. Van daaruit ontstonden allerlei plantmotieven en figuren. Iedereen mocht iets toevoegen. Daarna nog even de 'finishing touch' en... rijden maar!

Lees meer »

Boek: De Reizen van Maartje Taat

BOEK | Het is tijd voor een boek! Over de fantastische verhalen en tekeningen van Maartje Taat. Een vreemd boek dat niet in een hokje past. Dat ergens tussen galactisch reizen, wetenschap en verbeeldingskracht in zit. Over de natuurwezens van Muersir en het organisch systeem Telvilo. Over de dunne grens tussen fantasie en galactisch reizen. Over verbeeldingskracht en multidimensionale waarneming. De Reizen van Maartje Taat!

Lees meer »

Verwonderzinnen in Utrecht!

De Verwonderzinnen bij stadspark Hartenoord in Utrecht! #rotsoordutrecht ❤️ Project van kunstenaar Claudia (www.hartkado.nu) bekend van haar hARTkadootjes. Een plek met een prachtige Hartjesboom, waar Utrechters zich kunnen verbinden met natuur en met elkaar. Door Stichting Tafelboom zijn er bankjes van Utrechts stadshout geplaatst met daarop zeven Verwonderzinnen van kunstproject Ontmoet Jouw Wilde Zelf #ontmoetjouwwildezelf. Erg blij met deze leuke samenwerking. En wie weet volgt er meer!

Lees meer »

Expositie in Den Haag

Ontmoet Jouw Wilde Zelf in Den Haag! De zomer van 2022 brengen de kunstwerken door bij Basalt. Kunstproject Ontmoet Jouw Wilde Zelf gaat over onze verbinding met natuur. En over ruimte geven aan onze intuïtie. Overmatig rationaliseren heeft onze intuitieve natuur verdrongen. De wilde kant van de mens krijgt te weinig ruimte. Het is tijd om ons ‘wilde zelf’ weer te ontmoeten! Marleen Dijkdrent, afgestudeerd aan de Willen de Kooning Academie, is in 2018 begonnen met dit project. Samen met andere kunstenaars maakte zij een serie mixed-media kunstwerken. De start van een nieuw avontuur. Ontmoet Jouw Wilde Zelf roept vragen op. Want voel jij wanneer het gaat stormen? Kun je houden van lucht en water? Kun jij kijken door de ogen van een dier? De kunstwerken zijn tot 13 augustus te zien bij Basalt Revalidatie, Vrederustlaan 180, 2543 SW Den Haag.

Lees meer »

Een plek voor creativiteit en natuur!

Vrijheid! Spelen, zowel voor grote als kleine kinderen. Een plek voor creativiteit en natuur. Kunst, kampvuurtjes en heel veel pizza. Dat is Camping Buitenland. Later, als ik groot ben, hoop ik ook zoiets te beginnen. Josefien is er wel voor in! Misschien eerst een voedselbos aanleggen en daar laten ontstaan wat ontstaat? Voor nu vragen mijn kinderen nog echt teveel aandacht om aan zo'n groot project te beginnen, maar wie weet in de toekomst?

Lees meer »

Wat ik te leren heb in Drenthe

Aarden | Verbinden met je lijf en het aardse leven. Wat ik te leren heb in Drenthe, ver weg van alle ruis. Bij Ostara past een wandeling in de natuur, in volle bewustzijn en op blote voeten. 

Lees meer »

De kracht van creatie!

De kracht van creatie! Je zou het bijna vergeten, maar creëren is de menselijke natuur. Vanuit de rechterhersenhelft is iedereen in staat om op zijn of haar manier de wereld kleur te geven. Waar steek je je energie in? Het in stand houden van dat wat destructief is? Of een paradijs op aarde? Ieder mens heeft een vrije keuze!

Lees meer »

Creajuf op school!

Op donderdag ben ik creajuf in de makersplaats op school! Dankbaar om kinderen op deze manier te kunnen helpen met hun (oh zo belangrijke) creatieve ontwikkeling. Want welke school heeft nog een creajuf?

Lees meer »