Kring Muurschildering

Gepubliceerd op 13 oktober 2022 om 18:29

Kring Muurschildering! 🎨 Samen met de kinderen van De Vuurvlinder begonnen met een leuk project: samen een muurschildering maken in de school. Het project wordt door de kinderen (en mijn dochter) zelf gedragen, met mij als hulpje. Want zo gaat dat op een sociocratische school. Het vraagt veel van de kinderen: organiseren, ontwerpen, presenteren, voorbereiden, schilderen... en vooral veel geduld hebben.

 

Want hoe regel je dat met een groep van 10 kinderen? En dan ook nog verschillende leeftijden? Heel bewust besluiten ze een gezamelijk ontwerp te maken en geen wedstrijd. Verbinding kiezen boven competitie, wat fijn! Bij de presentatie is de hele school aanwezig en worden alle opmerkingen keurig verwerkt in het definitief ontwerp. En dan kan eindelijk het schilderen beginnen. Wie doet wat? Taakverdeling en voorbereiding, ze doen het allemaal zelf. De jongste is 6 jaar, de oudste 16. 


Na de herfstvakantie gaan we met Kring Muurschildering op excursie naar Mooie Muren in Stadskanaal. Grote gevelschilderingen op flatgebouwen, een project van KunstwerkT Stadskanaal. Ben benieuwd! En ik geniet ondertussen van het overbrengen van mijn passie voor schilderen en het delen van 20 jaar ervaring in het maken van muurschilderingen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.