KLEUR! in het Groninger Museum

Gepubliceerd op 20 oktober 2022 om 22:25

KLEUR! in het Groninger Museum 🌈 De perfecte plek om de wereld eens vanuit een ander spectrum te zien. Want wat nu als zwart de kleur van liefde is? 

Wist je dat het roodborstje zo ging heten omdat oranje toen nog niet bestond? En dat er maar weinig aardebewoners zijn die kleur kunnen zien? Hoe zou je de wereld zien als alle kleuren complementair zijn? Krijg je trek van een groen ei? In de zaal over blauw krijgt Delfts Blauwe ineens een heel andere wending en in de rode zaal vraag je je af waarom deze kleur toch zoveel emotie losmaakt. En van de Wonderland jurken krijg ik spontaan alle kleuren van de regenboog!

 

Na navraag bij Taat (met wie ik het boek maak: De Reizen van Maartje Taat) blijkt mijn interpretatie van kleur wel erg 'aards' te zijn. Want zwart, dat is de echte kleur van liefde! Dom van mij om daar rood bij te associëren, want in de rest van het universum is dat de kleur van bloed en geweld. En mocht ik een persoon tegenkomen die zo kleurrijk is dat het onmenselijk lijkt, dan is dat waarschijnlijk Sencet.

 

Zo blijkt maar weer: niets is wat het lijkt en alles kan zomaar anders zijn dan je denkt. Iets om altijd rekening mee te houden. Het is maar net vanuit welk spectrum je de wereld bekijkt! 

www.groningermuseum.nl

 

#groningermuseum #groningen #kunst #kunstmuseum #kleur #spectrum #regenboog

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.