Creajuf op school!

Gepubliceerd op 26 januari 2022 om 19:07

Op donderdag ben ik creajuf in de makersplaats op school! Dankbaar om kinderen op deze manier te kunnen helpen met hun (oh zo belangrijke) creatieve ontwikkeling. Want welke school heeft nog een creajuf?

Scholen die de intrinsieke motivatie van een kind aanspreken ipv eenheidsworst, ik wordt er blij van! Want het huidige onderwijssysteem schreeuwt om vernieuwing. Voor zowel leerlingen als docenten zijn scholen ware stressfabrieken geworden, waarin gehaast van toets naar toets wordt gerend, regeltjes de boventoon voeren en er nauwelijks nog aandacht is voor expressie. Creativiteit is niet gewenst.

Dat er steeds meer initiatieven komen die onderwijs compleet anders vormgeven, biedt hoop voor de toekomst. Jammer dat onze overheid deze vernieuwers niet ondersteund. Ouders moeten zelf betalen. Kinderen die buiten het systeem vallen komen klem te zitten. Een kindgebonden budget voor onderwijs zou uitkomst bieden.

En ondertussen draag ik met hart en ziel (vrijwillig) bij aan deze broodnodige onderwijsvernieuwers!

@devuurvlinder #vernieuwendonderwijs #natuurlijkeontwikkeling #ontdekkendleren #creakids #kinderkunst #kinderatelier #lerenmetjehanden #makersplaats

Reactie plaatsen

Reacties

Tania Zijlstra
2 jaar geleden

Geweldige initiatieven worden hier ontplooid. De creativiteit heeft sinds de komst van Marleen een enorme ontwikkeling doorgemaakt! Je ziet op deze school de kinderen weer tot zichzelf komen. Ieder kind mag er zijn om wie hij of zij is. Mijn zoon maakt bijvoorbeeld met veel plezier Scratch projecten (kinderprogrammeren) en kinderen zijn nieuwsgierig naar elkaars werk denken mee en ondersteunen elkaar in hun ontwikkeling. Ook zie je andere kinderen bv lekker rustig in een hoekje lezen, of samen een spel spelen. Erg gelukkig met deze school en het belangrijkste..mijn zoon ook!