Leefgemeenschap met dieren!

Gepubliceerd op 11 januari 2023 om 12:24

Met meer dan 20 grote en kleine dieren in en om het huis kunnen we inmiddels wel zeggen dat we een leefgemeenschap met dieren vormen. En na het kijken van de film Avatar 2 (een 3D-belevenis van maar liefst 3 uur!) lijkt ons dat niet eens zo'n gek idee. Balans is voor de waterwezens op Pandora het allerbelangrijkste en dat bereiken ze door samen te werken met natuur. Want alles is met alles verbonden. Net als de permacultuur gedachte eigenlijk. 

Inmiddels hebben we twee nieuwe katten geadopteerd, nadat onze Puck overreden werd. De muizen in de boerderij aan de overkant van de weg vormden een erg grote aantrekkingskracht. Iedere keer dat ze overstak hielden we ons hart vast. En toen opeens... waren de 9 levens van Puck helaas op. We hebben haar begraven in de tuin onder een hunebedje. Zo wordt haar lichaam weer langszaam voedsel voor de planten. 

Het grote dilemma waar we nu voor staan: laten we de nieuwe katten buiten of niet? Vrijheid komt met een risico. Niet de kat maar de weg is het probleem. Tot nu toe zijn het binnenkatten geweest en dat is te merken aan hun gezondheid: vachtproblemen, darmproblemen, plasproblemen en jeuk. Een buitenkat kan zichzelf gezond houden door te eten wat het nodig heeft en een lekker stofbad te nemen voor een gezonde vacht. Lekker bewegen en alle seizoenen doorvoelen! Een kunstmatig binnenleven is voor de gezondheid van een dier niet best. Voor mensen ook niet trouwens. Wat zou jij doen? 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.