Zelf brood bakken met Floris!

Gepubliceerd op 5 april 2023 om 09:49

Brood bakken met Floris! Inmiddels is hij bij ons thuis expert broodbakken geworden. Hij experimenteert erop los met allerlei soorten brood. Toen onze oude broodbakmachine kapot ging wilde hij dan ook zo snel mogelijk een nieuwe. Hier is zijn advies:

 

Brood bakken doe je met een aantal ingrediënten: meel, bloem, gist, olie, suiker en zout. Omdat we liever geen gifbespoten producten gebruiken, kiezen we voor biologisch meel en bloem. Ik probeer allerlei soorten uit: tarwe, rogge, mais, meergranen en spelt.

 

Floris: ik doe eerst water in het bakblik. Daarna doe ik meel erbij, dan boter of olie, suiker en zout. Bovenin het klepje doe ik gist. Ook doe ik lijnzaad voor extra omega 3. Dan zet ik de machine 's avonds aan en is het brood in de ochtend klaar. Als we dan wakker worden ruikt het lekker. Maar gek genoeg wen je aan die geur en je ruik je het niet meer. Als er bezoek is ruiken zij het wel.

 

Ik kan allerlei baksels maken, zoals croissantjes, bolletjes, italiaans brood met kruiden, pizzadeeg. Ik heb een boek met veel recepten. Brood bakken vind ik leuk omdat het spannend is of een nieuw recept wel of niet lukt. Steeds ontdekt ik weer iets nieuws!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.