“Create the world we want by living it now” David Holmgren

Gepubliceerd op 8 december 2021 om 21:01

‘Create the world we want by living it now’ (David Holmgren). Als je weet dat de toekomst anders moet, dan blijf je niet stil zitten. Act&Adapt! Aan de slag met permacultuur... #buitendelijntjes

 

De 4 uitdagingen voor de toekomst zijn: energie, klimaat, gezondheid en het financiële systeem. Verandering is nodig om de uitdagingen van de toekomst aan te kunnen. Overheden en instanties lossen deze problemen niet voor ons op, dat moge duidelijk zijn. Leiders zijn bedrijfsleiders geworden en het kortetermijndenken viert hoogtij. Weet je wat? We nemen ons lot weer in eigen hand!

 

Inmiddels liggen de zonnepanelen op het dak. Onze dorpsgenoot Erwin (https://energy-saving.nl) heeft er hard aan gewerkt. En we zijn ons aan het verdiepen in nieuwe vormen van energie. Fossiele brandstoffen zijn zo 2021... Volgend jaar hopen we zoveel mogelijk van gas en olie af te zijn. De toekomst is rond: circulair en duurzaam.

 

Alles krijgt een plekje: de kas, de notenbomen, de dieren, het atelier en de moestuinbakken. Door te meten, onderzoeken en schetsen krijgt het plan (met een beetje hulp) langszaam vorm. Het voedselbos creëren we rondom het huis. Bij permacultuur is een eigen tuintje een schat vol mogelijkheden. Zelfs de carport kan dienen als ideale plek voor een eetbare klimmer met een fantastische naam: onsterfelijkheidskruid.

 

Permacultuur is bewegen naar een leven in harmonie met natuur. Het is denken in zones waarbij alle puzzelstukjes uiteindelijk op de juiste plaats zullen vallen. Het is de weg naar (deels) zelfvoorzienend leven. Met in het midden onze kampvuurplek. Zien we je daar?

 

Reactie plaatsen

Reacties

Anita Timmer
2 jaar geleden

Goed bezig Marleen . Het blauwe huis ziet er prachtig uit