Er zijn op dit moment minder producten beschikbaar dan normaal omdat er minder ingrediënten beschikbaar zijn.

Welkom in de winkel van Buiten de Lijntjes! Hier kun je al onze zelfgemaakte producten bekijken en bestellen. Alles is ontstaan uit ons voedselbos en atelier in Drenthe. Wij laten ons inspireren door de permacultuur principes: goed zorgen voor onze Aarde, samenwerken met natuur en zoveel mogelijk hergebruiken. Dat resulteert in gezonde en pure producten, die met zorg en aandacht gemaakt zijn. Zoals de helende zalfjes van Josefien, de kruidenthee van Marleen en supergezond fruitsnoep van Floris!

 

Eten & Drinken

Fruitleer

€ 3,99

Fruitleer

€ 3,99

Zelfgemaakt fruitsnoep: reepjes van gedroogde plakjes fruit uit onze droogmachine, fruitleer genoemd. Natuurlijk en gezond tussendoortje, gemaakt van biologisch en onbespoten fruit. Geen toegevoegde suikers of conserveermiddelen. Een potje bevat ongeveer 6/8 rolletjes. Perfect voor onderweg. Puur genieten!

Druivensap

€ 3,99

Druivensap

€ 3,99

Verfrissend druivensap met een subtiele mix van natuurlijke kruiden, zonder kunstmatige toevoegingen. De perfecte balans tussen zoetheid en verfijnde smaken. Gemaakt van witte druiven uit onze permacultuurtuin, met een klein beetje rietsuiker en kruiden zoals citroenverbena, goudsblauw en munt. In schone, hergebruikte flessen van ongeveer 1 liter.

Uitverkocht

Tomatensaus

€ 3,99
Uitverkocht

Tomatensaus

€ 3,99

Smaakvolle tomatensaus, de perfecte aanvulling voor al je favoriete gerechten zoals pasta, pizza of lasagna! Gemaakt van tomaten uit onze eigen kas of die van permacultuurboerderij Het Moeras in Exloerveen. Ingekookt en in schone, hergebruikte potten van ongeveer een halve liter.

Uitverkocht

Tomatenketchup

€ 4,99
Uitverkocht

Tomatenketchup

€ 4,99

Geniet van onze zelfgemaakte tomatenketchup, ambachtelijk bereid met liefde en de beste rijpe tomaten. Perfect voor hamburgers, patat en meer. Gezond en milieubewust.

Zalfjes & Kruiden

Zalf

€ 1,99

Zalf

€ 1,99

Verwen je huid met onze zelfgemaakte en natuurlijke kruidenzalf. Kalmeert, verzacht en herstelt op natuurlijke wijze. Weegbree helpt bij insektenbeten. Goudsbloem voor het herstellen van wondjes en beschadigde huid. Heermoes werkt tegen huidveroudering en helpt de huid verstevigen. De zalfjes zijn door Josefien gemaakt van versgeplukte kruiden met kokosolie en etherische oliën. Ongeveer 30 ml per potje. Potjes zijn gerecycled.

Uitverkocht

Kruidenthee

€ 0,75
Uitverkocht

Kruidenthee

€ 0,75

Geniet van de smaak van onze zelfgemaakte kruidenthee. Vers geplukt uit onze kruidentuin en gedroogd in onze droogmachine is deze thee vitaliserend en een boost voor je gezondheid. Met munt, brandnetel, venkel, heermoes, kaasjeskruid, oregano, weegbree en paardebloemblad. Per pakje 4 buideltjes verpakt, waarbij elk buideltje goed is voor een pot thee.

Planten & Zaden

Kalanchoe plantje door ons gestekt en voorzien van kunstzinnige hergebruikte pot (yoghurtbakje)met Verwonderzin. Leuk om kado te geven! De plant maakt veel zaadjes aan, waardoor hij makkelijk te stekken is en nog veel meer huizen kan vergroenen.

Zaden

€ 1,50

Zaden

€ 1,50

Zaden om je eigen biologische planten te kweken! De zaden zijn door onszelf verzameld in onze permacultuurtuin in Drenthe. Zaai zelf jouw planten en kruiden, bevorder biodiversiteit en geniet van het oogsten en verzamelen. Per envelop zit er ongeveer 2 eetlepels aan zaden in.