Het bewonderatelier van Klijndijk!

Gepubliceerd op 3 februari 2023 om 14:26

In Klijndijk staat een opvallende, kleurrijke pipowagen naast een nog opvallender atelier. En toevallig weet ik van wie! Want toen ik tijdens de borrel van de Kunstkring met Jeanette aan de praat raakte wist ik 1 ding zeker: bij jou wil ik op de koffie. En zo geschiedde...

 

Alle sociale prietpraat over koetjes en kalfjes en het weer laten we lekker voor wat het is en met een grote duik plonsen we lekker de diepte in. En zuig ik alle kleurrijke indrukken in me op als een spons. Want wow, wat een explosie van creativiteit op deze bijzondere plek! En ja, artistieke vrijheid is soms nodig om mentaal gezond te blijven. Fijn om daar eens lekker open en bloot over te kunnen kletsen. 

Bij de beschilderde tekendoos moet ik erg aan mijn dochter denken: want waar zij gaat, gaat haar tekendoos. En ook de verzameldrang. Jeanette speurt kringloopwinkels af naar afgedankte boeken en ander materiaal. Om daar nieuwe kunst, boekjes, art-journals, doosjes en nog veel meer van te maken! Passerende toeristen in de zomermaanden kunnen alles voor weinig kopen in de pipowagen naast het atelier. 

Jeanette houdt van haar vrijheid! Als ze zin heeft organiseert ze een workshop. Of niet. Heerlijk, die eigenzinnigheid. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.