Wat ik te leren heb in Drenthe

Gepubliceerd op 20 maart 2022 om 17:22

Aarden | Verbinden met je lijf en het aardse leven. Wat ik te leren heb in Drenthe, ver weg van alle ruis. Bij Ostara past een wandeling in de natuur, in volle bewustzijn en op blote voeten. 

 

Waarom is landen in je lijf toch zo moeilijk in deze tijd? In een samenleving waarin angst de boventoon voert zakt de frequentie omlaag. Ik maak me daar meer zorgen over dan over de pandemie. Een lage frequentie betekent een laag bewustzijnsniveau en een negatieve neerwaartse spiraal (Level of Consciousness, David Hawkins) Alsof het de normaalste zaak van de wereld creëren we daarna gewoon weer een nieuwe angst: oorlog. 

 

Maar hoe komt het toch dat zoveel mensen moeite hebben met aarden? Vooral de sensitieve types. Waarom hebben zij moeite om te landen in hun lijf?

 

Vanuit een integrale, holistische visie bekeken speelt het gebrek aan contact met het innerlijk, de ziel, een grote rol. Het ontzielde lichaam. De eerste verbinding die je in het leven maakt die met het eigen lichaam. Als dat moeizaam verloopt, dan wordt verdere verbinding met het leven een hele moeilijke zo niet onmogelijke opgaaf. In een maatschappij die steeds kunstmatiger wordt en daardoor meer ontzield raakt wordt het steeds lastiger voor een ziel om zich te verbinden, zowel met het eigen lichaam als de wereld daaromheen.

 

Vanuit esoterisch perspectief is de mens een spiritueel wezen is, een ziel met de ervaring van een fysiek lichaam in zijn tocht vanuit onwetendheid naar verlichting. Deze wordt door vele levens heen bereikt. Soms is er aversie van de ziel. Het wijst het fysieke lichaam af. Daar is hulp bij nodig. Een begripvolle en liefdevolle omgeving met kennis van zaken.

 

Carl Jung spreekt over de tegenstrijdigheid van animus en anima, introversie versus extraversie. De huidige hardheid van de wereld versus de steeds sensitiever wordende mens. De extraversie van het massabewustzijn en een uitgesproken introversie van het individu. De balans daarin vinden is niet makkelijk.

 

Ik bekijk de dingen graag vanuit verschillende invalshoeken en kies daarin mijn pad. Stapje voor stapje. Met blote voeten.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.