Isoleren en multifunctionaliteit

Gepubliceerd op 27 januari 2023 om 16:39

Permacultuur is streven naar zo min mogelijk gebruik van fossiele brandstoffen, want die zijn eindig. Bij alles wat we doen in en om ons huis denken we hierover na. Hoe gebruiken we de ruimte? En in de toekomst? Hoe kunnen we van een bestaand huis een duurzaam huis maken?

 

De garage werd niet gebruikt. Zonde van de ruimte! Dus ontstonden er plannen. Een werkplek? Atelier? Gastenverblijf? Mantelzorgwoning? Of een woonplek voor onze kinderen in de toekomst? Ons principe is dat we rekening houden met volgende generaties. Daarom hebben we een voedselbos aangeplant. Hier baseren we onze keuzes op. De garage wordt voor nu een atelier: een werkplek dus voor Marleen en Josefien. En in de toekomst misschien woonruimte voor familie.

 

Isoleren is stap 1. Want we willen zo min mogelijk energie verspillen. Een pui met isolerend glas, het plafond isoleren, een trap (via marktplaats) met luik. Nu nog de vloer en wanden. Daar denken we nog over na: vloerisolatie of vloerverwarming. Waarschijnlijk lekt er bij dat laatste teveel warmte weg via de onderkant, dus wordt het isoleren en elektrisch verwarmen. Onze zonnepanelen leveren genoeg  elektriciteit op. Nu nog wachten op die ene ultieme uitvinding: energie-opslag voor de winter!Zo wordt ons huis stapje voor stapje steeds duurzamer en toekomstbestendig! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.