Samenwerken met natuur

Gepubliceerd op 29 januari 2023 om 16:39

Terwijl het consumentisme zich tevreden stelt met enkel het vervullen van directe behoeften, zonder zich te bekommeren om de consequenties, lees ik in dit boek hoe je werkt aan gezonde langetermijnoplossingen. De oplossing: samenwerken met natuur!

 

Verandering is moeilijk, ik weet het. Maar breken met oude gewoontes is van levensbelang! Alleen zo creëren we een leefbare toekomst voor onze kinderen. Stoppen met gebruik van bronnen die eindig zijn, zoals fossiele brandstoffen! Stoppen met symptoombestrijding en werken aan een gezond immuunsysteem en een gezonde Aarde is stap twee! Gezond voedsel begint met een gezonde bodem. Dus ben ik de afgelopen tijd in de tuin druk aan het mulchen door de moestuinbedden te voorzien van een laag karton, bladeren, compost, mest en/of stro. Onze kippen helpen mee. Zo creëer ik een gezond bodemleven en dus gezond voedsel. In ons voedselbos zie ik ondertussen de bomen en struiken zich klaarmaken voor het voorjaar...

 

Terugvallen in dat wat vertrouwd is is verleidelijk en comfortabel, maar wat onze kinderen echt nodig hebben is een omslag in denken. Echte vrede en een volmaakte wereld begint bij bewustwording. Zonder die omslag belopen wij een doodlopende weg. Oude systemen zijn stuk. Ze maken Moeder Aarde, planten en dieren, onze kinderen en onszelf kapot. Ik hoop met heel mijn hart dat ik zoveel mogelijk mensen kan inspireren tot die omslag! 

Marleen

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.