Het huis bij de sluis

Gepubliceerd op 14 april 2023 om 10:05

Een omgeving creëren waarin mens en natuur in verbinding kunnen leven. Dat is permacultuur! Omringd door een groep gelijkgestemden ga ik mij hier de komende weken verder in verdiepen. Op een prachtige plek en onder begeleiding van Arthur www.hetmoeras.com

 

Dat het huidige systeem niet klopt, dat is wat mijn kinderen mij duidelijk laten zien. Nieuwetijdskinderen laten zich niet conditioneren! Mijn zoon liet ons zien dat onze omgang met dieren niet klopt. Mijn dochter, ons natuurmeisje, liet mij zien dat eigenlijk alles niet klopt. Het zette me aan het denken over onze verbinding met natuur. Het kan anders! En dat laat permacultuur ons zien.

 

Het Huis bij de Sluis is een bijzondere plek in Buinen, dat ongeveer 8 jaar geleden volgens permacultuur principes is ontworpen. Met ruimte voor biodiversiteit, een oude boerderij, een lemen aardehuis en een ronde kas waarin wij samenkomen. Het komende seizoen gaan we zowel theoretisch als praktisch aan de slag op deze plek. Met als uiteindelijke doel: zelf aan de slag!

Arthur heeft onze tuin ontworpen en afgelopen najaar hebben wij alles geplant volgens dit ontwerp. Het is leuk om op deze plek een volwassen versie van onze tuin te zien. De struikkers en olijfwilg groeit hier weelderig! Ook de walnootbomen zijn een stuk groter. Wat dat betreft is onze tuin nog een groentje.

 

Met andere deelnemers praat ik over verbinding leggen met je tuin. Een van de vrouwen heeft het over 'een elfjes-staat-van-zijn' en dat is nou precies hoe het voelt! Zo zie ik mijn dochter elke dag spelen in onze tuin, volledig opgaand in de natuur om haar heen. Als een elfje. Zo doe je dat dus, verbinding leggen met natuur. En precies daar zit de sleutel tot een gezonde toekomst...

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.