Eerste huis klaar in Ecodorp Land van Aine!

Gepubliceerd op 15 april 2023 om 23:29

Even om het hoekje kijken bij Ecodorp Land van Aine, want het eerste ecohuis is klaar! Gebouwd van strowanddelen, leem en hout. Puur natuur en allemaal zelfgebouwd. Pim zijn huis is af! 

 

Erg inspirerend om te zien hoe je dus gewoon zelf je eigen huis kunt bouwen. Met natuurlijke materialen. En terwijl de eerste ecodorp-baby inmiddels geboren is, worden de funderingen voor de volgende ecowoningen gelegd. Een aantal bewoners blijft in tiny houses wonen en een groep onderzoekt ook een vernieuwende ecologische bouwvorm.


De kampeervelden worden ondertussen aangelegd voor de zomer. Er wordt ook gestart met een eigen school en de tieners in het dorp bouwen een schaftkeet om tot hun eigen honk. Voor de oude fabriekshal zijn ook leuke plannen, maar eerst moet het dak vervangen worden. Donaties zijn meer dan welkom: www.ecodorplandvanaine.nl

 

De composttoiletten spreken bij ons erg tot de verbeelding, omdat we onze wasruimte om willen (laten) bouwen tot circulair sanitair. Fedde van www.localwise.nl liet ons de verschillende mogelijkheden zien en alle voor- en nadelen. Voorlopig zijn wij nog niet zover, maar fijn alvast om ervaringen te horen. Het doel is zoveel mogelijk circulair zijn en dus geen afval veroorzaken. Waar een wil is, is een weg!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.