Zelfvoorzienend leven

Gepubliceerd op 1 juli 2023 om 23:22

De kracht van creatie is het begin van de toekomst. In gedachten al vormgegeven begint langszaam alles op de juiste plek te vallen. Al weet ik nog niet precies hoe, de toekomst is mooi! Geïnspireerd door permacultuur creëren wij met ons gezin een kleurrijk plekje waar we duurzaam wonen combineren met leven in een voedselbos. Terug naar een gezonde basis.

 

Onhandige eerste stapjes naar zelfredzaamheid. Een te vroeg geplukte kweepeer. Mislukte potjes pruimenjam. En welke geneeskracht zat er ook alweer in bijvoet? Af en toe sta ik stil bij hoe ver we als samenleving zijn afgedwaald van wat een gezond leven is. Het moderne leven voelt soms als waanzin. Technocratie staat gevaarlijk ver af van een holistische visie. 

Maar de kinderen groeien snel! Ze aarden, ontwikkelen, doen wat ze moeten doen, waarvoor ze gekomen zijn. Ik verbaas me er steeds weer over. Mijn dochter weet inmiddels al meer over wilde kruiden dan ik. Mijn zoon experimenteert met bakken, inmaken en fermenteren. Ze zijn vrij! 

Zonder het precies te begrijpen zijn we hier. In Drenthe. En blijken we iets te doen wat anderen ook zo voelen. Gelijkgestemden. Krijg ik boeken over Anastasia in mijn handen gedrukt. En geef ik ze door. 

Steeds ga ik in gedachten weer terug naar het begin. Ik voel welke weg. Blijven luisteren naar wat de wind ons influistert vanuit ons onderbewustzijn. Dan is het goed. Alles klopte precies, bleek later. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.