Zaadjes planten voor een betere toekomst!

Gepubliceerd op 4 april 2022 om 21:55

Zaadjes planten voor een betere toekomst! Want onze planeet moet ook in de toekomst nog leefbaar zijn. Verandering is nodig. Verandering in ons gedrag, onze voeding en hoe we met de Aarde omgaan. Van symptoombestrijding naar langetermijndenken, van egocentrisch denken naar eco-centrisch, van verstand naar gevoel. Het innerlijke weten wijst je de weg!

 

Transitie. Dat is waar we nu middenin zitten. Oude systemen stagneren. Eigenlijk weet niemand nog echte oplossingen voor de vele problemen die er zijn. Elke crisis die nu de kop opsteekt is een uitwas van het kapotte systeem dat wij zelf gecreeerd hebben. Systeemverandering is nodig. Of zoals Albert Einstein het zei: Problemen los je niet op met dezelfde denkwijze die het veroorzaakt heeft. Wat de wereld nu nodig heeft zijn dwarsdenkers. Mensen die het anders willen en het anders doen. Die het groter geheel kunnen overzien en bewustere keuzes maken. Die het lef hebben om omdenken met intuitie te combineren en de andere kant op gaan zwemmen. Eerst een klein zijstroompje, daarna een grote rivier. 

 

​​​​​​​Wakker geschud door de pandemie maken veel jonge mensen nu bewustere keuzes. Zij zien hun toekomst verloren gaan als we op dezelfde manier doorgaan. Onze aarde is een prachtige planeet, maar wij maken er een zooitje van. Ook ik voel mij hier verantwoordelijk voor. Het is hoog tijd dat de balans terugkeert. Eeuwenlang heeft de mannelijke energie de boventoon gevoerd: sneller, verder, groter en meer. Een naar buiten gerichte energie. Nu is het tijd om weer meer ruimte te geven aan de vrouwelijke energie: verbinden, verzorgen, voelen en meebewegen. Als de balans terugkeert is alles weer zoals het hoort te zijn. Terug naar een gezonde basis. Plant jij ook een zaadje?

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.