Onder. Aards. Bestaan.  --  Kunst waarin je verweven raakt! Interactieve landschapskunst over de fascinerende wereld onder onze voeten.


Wist je dat planten ondergronds met elkaar praten, zonder dat wij het weten? Graag neem ik je mee de diepte in. Want hoe ziet de wereld eruit door de ogen van een schimmel? Waar begint en waar eindigt het? Hoe vorm je een beeld van niet-menselijk bestaan? Waarom zijn onze darmen met de bodem verbonden? Al die vragen zijn de rode draad geworden naar interactieve landschapskunst, waarin de toeschouwer verweven kan raken. Het kunstwerk bestaat uit een groepje verticale doeken in het veld die met elkaar verweven worden via draden.

 

Het kunstwerk is gemaakt van biologisch afbreekbare materialen, zoals linnen en algenverf. Micro-organismen zullen het kunstwerk langszaam gaan ontbinden en de moleculen weer beschikbaar maken voor nieuw op te bouwen leven. Dit proces van vergaan is onderdeel van het project en zal ook in beeld gebracht worden.

Bij het project horen ook Verwonder-Boekjes en Schimmel-Safari's. De boekjes vertellen het verhaal over mijn ontdekkingstocht in het onderaardse. Over symbiose, rotting en extremofielen. De safari's nemen je mee op reis langs biologische transmutatie en intieme verwevenheid. Ook voor kinderen zijn er safari's, waarbij je ontdekt wat er allemaal onder je voeten gebeurd!

Wil jij ook verweven raken in het onderaards bestaan? Kom het in de zomer van 2024 zien en beleven bij:


- Op het Heerlijk Westerwolds Land van Rineke Dijkinga tijdens Pinksteren: https://rinekedijkinga.nl

 

- Tijdens het weekend van 25&26 mei te zien bij Kunst in Porre’s Toen www.porrepoele.nl

 

- In kwekerij Ol Daip in Ter Apel, tijdens kunst- en tuinenevenement Westerwolde Rijgt van 14 - 21 juni www.westerwolderijgt.nl

 

- Op 22 juni te zien tijdens Proef Kunst! in gastronomisch voedselbos Oogstwold www.oogstwold.nl

 

- Op 6&7 juli tijdens FestivalderAa in Schipborg, Drenthe www.festivalderaa.nl

 

- Op 3&4 augustus tijdens de Atelierroute rondom Sellingen www.atelierroutedebeetseterborg.nl

- Op zaterdag 10 augustus bij zelfoogsttuin De Blije Bodem in Grongingen www.deblijebodem.nl

 

- Bij camping Buitenland van 16 - 19 augustus www.campingbuitenland.nl

 

- Tijdens Voel het Veen Festival op 6, 7 en 8 september www.voelhetveen.nl

 

- Tijdens outdoor seminair Buik&Bodem op 14 september, op Heerlijk Westerwolds Land van Rineke Dijkinga. https://rinekedijkinga.nl/lezingen/


- Op 12&13 oktober tijdens de Open Atelier Route van Kunstkring Borger-Odoorn www.kkbo.nl

 

--

Sub. Terranean. Existence. -- Art about our connection with the hidden world beneath our feet   --