THUISLES 🧩 Lekker in pyjama, samen met mama. En mama is er even helemaal klaar mee; de werk-thuisles spagaat. Dus helaas even geen tijd voor muurschilderingen. Terwijl mijn oudste floreert op thuisles, maakt @unicefnederland zich zorgen over de ontwikkeling van onze kinderen.

 

Minder inkomen dus. Maar daar passen we onze uitgaven op aan. En het verdient zich terug. Alles wat je aandacht geeft groeit! Met de oudste gaat het nu goed. Thuisles werkt voor hem beter dan een drukke school. Voor de jongste is het juist andersom: zij mist haar vriendjes enorm!

 

Het ene kind floreert, het andere kind stagneert. De schoolsluiting heeft meer invloed dan wij denken. Ik zie ouders om mij heen worstelen met thuisles. Ik zie kinderen somber worden door gebrek aan contact. Achterstand en ongelijkheid nemen toe volgens Unicef. Maar wat ze vooral zorgen baart: mishandeling achter de deur neemt toe. Stress bij ouders en kinderen de hele dag thuis leiden soms tot escalaties. Tijdens de eerste lockdown waren er 40.000 meldingen, een enorme toename.

 

Zelf heb ik geen moeite met thuisles geven, ik vindt het heerlijk! Ook legt onze school @makeducation geen druk op de kinderen. Dat is fijn. Maar ik mis het schilderen wel!